Trekpleisters

Cultuur

In Oude Bildtzijl vindt u aan de Oudebildtdijk het bezoekerscentrum de Aerden Plaats. In de Aerden Plaats worden geregeld exposities en concerten georganiseerd. Hier is ook historische en toeristische informatie verkrijgbaar. De ‘Julianakerk’ maakt deel uit van de Aerden Plaats. Dit kleine kerkje, dat werd gebouwd in 1806, dankt zijn bijnaam aan oud-koningin Juliana.
In de nabije omgeving van Oude Bildtzijl zijn een aantal states en stinzen gevestigd. Dit zijn onder meer de volgende oude, adellijke landgoederen:

• Dekema State in JelsumPoptaslot Heringa State
• Poptaslot, ofwel Heringastate in Marsum
• Martenastate in Koarnjum

De achthoekige Van Harenskerk in het nabijgelegen dorp Sint Annaparochie, is ook een bezichtiging waard.

 

Musea

In Leeuwarden zijn enkele bijzondere musea te vinden:
• Fries museum
• Keramiekmuseum Princessehof
• Tresoar
• Natuurmuseum

 

Voor de kinderen
In het noorden van Friesland is er voor de kinderen veel te beleven. In het nabij gelegen Stiens staat kinderboerderij Doniastate. De boerderij heeft een grote, mooie speeltuin en een prachtig kabouterbos. Even buiten Leeuwarden ligt de uitgestrekte dierentuin Aqua Zoo. In Leeuwarden zijn ook nog een kartbaan en een ijshal te vinden. In Dokkum ligt Adfunture, een spectaculair klim- en speelpark.

305766_651834131499183_950407736_n

Ontspanning
In het buurtdorp Vrouwenparochie is de sauna Hotstones gevestigd. Dankzij een zoutwaterbron diep onder de grond, is deze kuursauna in het bezit van een heilbadcertificaat. In Stiens en Leeuwarden zijn de subtropische zwemparadijzen It Gryn en de Blauwe Golf te vinden. Het nabijgelegen dorp Hallum heeft een verwarmd openluchtzwembad, met mooie speelweide. Voor strand kunt u naar het Eeltjemeer bij Rinsumageest. Voor een dagje winkelen kunt u terecht in Leeuwarden, Dokkum, Stiens of Sint Annaparochie. Ook is er gelegenheid om aan de vaart van ’t Laaisterplakky te vissen. Vishengels staan klaar om te gebruiken. Ook kunt u via ons fietsen huren.