Trekpleisters

Cultuur

In Oude Bildtzijl vindt u aan de Oudebildtdijk het bezoekerscentrum de Aerden Plaats. In de Aerden Plaats worden geregeld exposities en concerten georganiseerd. Hier is ook historische en toeristische informatie verkrijgbaar. De ‘Julianakerk’ maakt deel uit van de Aerden Plaats. Dit kleine kerkje, dat werd gebouwd in 1806, dankt zijn bijnaam aan oud-koningin Juliana.
In de nabije omgeving van Oude Bildtzijl zijn een aantal states en stinzen gevestigd. Dit zijn onder meer de volgende oude, adellijke landgoederen:

• Dekema State in JelsumPoptaslot Heringa State
• Poptaslot, ofwel Heringastate in Marsum
• Martenastate in Koarnjum
De achthoekige Van Harenskerk in het nabijgelegen dorp Sint Annaparochie, is ook een bezichtiging waard.

Musea

In Leeuwarden zijn enkele bijzondere musea te vinden:
• Fries museum
• Keramiekmuseum Princessehof
• Tresoar
• Natuurmuseum

In Franeker is het Planetarium

Voor de kinderen
In het noorden van Friesland is er voor de kinderen veel te beleven. In het nabij gelegen Stiens staat kinderboerderij Doniastate. De boerderij heeft een grote, mooie speeltuin en een prachtig kabouterbos. Even buiten Leeuwarden ligt de uitgestrekte dierentuin Aqua Zoo. In Leeuwarden zijn ook nog een kartbaan, ijshal,  indoorspeelparadijs en kinderboerderij te vinden.

305766_651834131499183_950407736_n

Ontspanning
In Stiens en Leeuwarden zijn de subtropische zwemparadijzen It Gryn en de Blauwe Golf te vinden. Het nabijgelegen dorp Hallum heeft een verwarmd openluchtzwembad, met mooie speelweide. Voor strand kunt u naar het Eeltjemeer bij Rinsumageest.
Voor een dagje winkelen kunt u terecht in Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen. In Stiens, Hallum of Sint Annaparochie kunt u de dagelijkse boodschappen halen.
Om kennis te maken met het wadlopen kunt u een zwerftocht maken vanuit Paesens-Moddergat (stichting Oan ’e dyk)

Er is gelegenheid om aan de vaart van ’t Laaisterplakky te vissen.  Ook kunt u via ons fietsen huren.